dimarts, 22 de març del 2011

Diari EL PUNT 23-08-1999

Com part de la història dels CANTAIRES DE SANT ISCLE, aquí teniu un reportatge aparegut fa anys, i que us serà de grat record per a totes aquelles persones seguidores d'aquest grup.

El diari El Punt, en data 23 d'agost de 1999, va editar en la pàgina 7, un comentari sobre la cantada d'havaneres dels Cantaires de Sant Iscle.

El reportge ho signava Xavier Aragonés.


"EL POLIESPORTIU S'OMPLE COM MAI PER ESCOLTAR LES HAVANERES I CANÇONS DEL CANTAIRES DE SANT ISCLE"

"La cantada d'havaneres a càrrec del grup Els Cantaires de Sant Iscle va ser un éxit rotund. Els veïns del poble, tant petits com grans, no van faltar dissabte a la nit a aquesta cita amb la música que va tenir lloc al poliesportiu municipal amb motiu de la dissetena edició de la Festa de la Maduixa, inclosa dins del programa de festes d'estiu de la vila. L'acte va començar amb un petit retard  respecte a l'horari previst, fet que no va semblar que preocupés gaire als assistents. Abans de començsr la seva actuació, els Cantaires de Sant Iacle van agrair l'assistència del nombrós public que omplia el pavelló i la col-laboració de les diferents entitats que van donar soport a la realització de l'acte. Tot seguit van iniciar un repàs del seu repertori, compost per havaneres conegudes per tothom i cançons populars catalanes. Els assistents van poder acompanyar els músics amb les seves veus gràcies al programa del concert, on figuraven els textos de totes les cançons que van interpretar.. A més de gaudir de les havaneres dels Cantaires, tots aquells que es van acostar al poliesportiu van poder degustar el rom cremat i les coques casolanes que es van preparar especialment per l'ocasió, i que van tenir molta acceptació entre els assistents. El públic va acomiadar el grup amb forts aplaudiments després d'una entretenguda vetllada en què tots van passar-s'ho d'alló més bé. Pocs instants després va tenir lloc el gran ball de la Festa de la Maduixa amb el duet Alfonso Romero y Marcos. D'altra banda, ahira la tarda es va celebrar la festa de la Mare de Déu de la Salut, amb l'eucaristia en honor de la Verge i després una audució de sardanes. Els habitants de Sant Iscle de Vallalta hauran d'esperar fins al 5 de setembre per el següent acte de les festes d'estiu d'aquest any, que serà la desfilada i exhibició, canina que organitza el Club Caní Tres Turons. Alguns actes de les festes que ja s'han realitzat al llarg d'aquest mes d'agost són l'exposició de programes i cartells de cinema, sessions de cinema a la fresca i la tercera edició de la marxa popular del poble."



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada