divendres, 24 de juny de 2011

LLUIS CARRETERO


Us deixaré un comentari sobre Lluis Carretero aparegut al Diari de Girona, i escrit per Montserrat Juvanteny, al desembre de 2006.

"Lluís Carretero i Bassat és un músic de Pineda de Mar que ha recollit recentment -amb el suport de l´Ajuntament- la seva producció discogràfica sardanística en un CD enregistrat per la Flama de Farners.

Un total de quinze peces:

L´arbre verd; Montpalau; Pineda marinera; Aplec de Sant Jaume; Les campanes del meu poble; Les Mèlies; Flora, sant Joan dia festiu; Enyorada Pineda; Somnis; Calella ma princesa; Estimat Arles; Recordant el mestre Vicens; La Flor de Catalunya i finalment Que bonica ets Pineda.

Carretero va formar part de l'Orquestra Soms y sus Muchachos, on l'anomenaven carinyosament «nano» ja que era molt jove. Els estudis oficials de música no els va iniciar fins l'any 1948, al Conservatori Superior de Música de Barcelona.

El 1956 li va sorgir la possibilitat d´anar a Suècia, on va fer una gira amb un grup. Acabat el contracte i de retorn a Barcelona va tocar el saxo al Conjunt Relax, compartint escenari amb estrelles de la música i la cançó.

Als anys seixanta va marxar a Anglaterra per raons familiars, formant part d'un conjunt anglès que tocava música sudamericana. La Família va retornar a Pineda el 1965, llavors va ser director de diferents corals. Es a partir del 1982 que es fa càrrec del grup d´havaneres La Barretina de Malgrat,actuant davant del rei Joan Carles a Barcelona. L'Escola Sant Jordi li permetia més tard fer-hi de mestre i formar una coral infantil de veus blanques. L'orfeó Monteverdi ha estat en els darrers anys la nineta dels seus ulls, actuant en difernts llocs, fins i tot a França."

Cap comentari:

Publica un comentari