dilluns, 26 de maig del 2014

Sortida al Delta de l'Ebre

Com cada any per primavera Els Cantaires de Sant Iscle realitzen una escapada, que acostuma a ser curteta, és a dir, d'un cap de setmana.
Aquesta vegada la sortida va ser a les terres del sud de Tarragona, concretament al Delta de l'Ebre
Els dies 24 i 25 de maig van ser els elegits per gaudir com sempre, no només el grup de cantaires i familiars, sinó també d'aquells amics que van voler unir-se al grup.

El primer dia, dissabte dia 24, vam sortir de Sant Iscle a les set del matí, parant per dinar al restaurant Casa Paco situat a Santa Margarida i Els Monjos.

A continuació arribada a Deltebre i passeig en vaixell fins al mar. Preciós recorregut en què vam poder veure les Illa de Buda i l'enorme extensió de l'àrea del Delta que és de 7.736 Ha (uns 320 km quadrats). El riu passa per aquest delta travessant durant 32 km fins a la seva arribada al mar.












El dia no acompanyava molt per passejar, ja que queia una suau pluja molt molesta. Així que ens vam anar a l'hotel Ràpita, a Sant Carles de la Ràpita




Després d'allotjar i dinar vam anar a visitar El Celler Cooperaiu del Pinell de Brai. El Celler Cooperatiu de Pinell de Brai és un edifici modernista situat al municipi del Pinell de Brai en la comarca de la Terra Alta, que fou encarregat a Cèsar Martinell. Per la resolució d'alguns elements constructius ha afavorit que al celler se'l conegui amb el nom de Catedral del VI.
Construït entre 1918 i 1922, l'edifici consta de tres naus contigües, destinades al molí de l'oli i a la sala de tines, i dues més de transversals on hi ha la zona d'elaboració del vi.



Després de la visita al Celler i al petit poble, ens dirigim a Corbera d'Ebre per visitar el casc antic que es conserva intacte tal com va quedar després de la guerra civil. 


És una recreació autèntica de com van quedar les cases del poble, en un estat ruïnós i amb prou feines queden algunes parets de esficios que van aguantar milagrsamente. Testimoni de l'horror d'una guerra entre germans, cruel i sanguinària, plena d'odi i que hauríem d'oblidar per sempre.







Una altra de les visites que realitzem va ser a Miravet on està construït el castell templer, que per cert, es conserva en molt bon estat.
Situat a la cimera d'un turó d'uns 100 metres d'alt, el castell està considerat un dels millors exemples d'arquitectura militar templera de Catalunya.
La restauració que s'ha fet a les parets del pati d'armes ha malmès greument el castell, amb revocats fins i restauracions amb elements moderns sense envellir, de manera que el castell ha perdut encant encara que les restauracions permeten fer-se idea de la seva estructura anterior.










Paco, Pasqual, Avel-li i Goyo







Després de la visita a Miaravet i el seu castell ens dirigim cap a Torredembarra, per acomiadar-nos amb un magnífic dinar






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada