dissabte, 26 d’abril del 2014

SANT JORDI, DIA DE LA ROSA

Hi ha qui diu que és la festa més bonica i romàntica del món.
Possiblement sigui cert. Cal tenir en compte que és una festa molt antiga, que es remunta al segle XV, en plena Edat Mitjana.

Diu aquesta bella tradició que el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, l'església regalava una rosa a totes les dones que acudien a la missa aquell dia a la capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya.


Festa nacional dels Països Catalans:  Catalunya, València i Balears, ia més a més, a l'Aragó, Alcoi i Càceres.

A Catalunya, l'home regala la rosa a la seva estimada com símbol de la passió, i la dona li regala a ell, un llibre.
La rosa va acompanyada d'una espiga que és el símbol de la fertilitat, i d'una cinta amb els colors de la senyera, com a símbol reivindicatiu de país que conserva la seva antiga identitat com a nació abans de la unió amb Castella, fa ja molts segles






El dia de Sant Jordi, les Rambles de Barcelona s'omplen de gent i de turistes per veure l'espectacle de les flors i del llibre.

Sant Jordi és el patró d'Anglaterra, i es considera la festa més important del país conjuntament amb el Nadal.



La Unesco va declarar el 1996 el 23 d'abril com a Dia Internacional del Llibre.
Aquesta festa està prenent cada any més importància, adquirint una rellevància internacional rellevant per la seva originalitat i bellesa.

Cal afegir que a més, és un gran negoci per als comerciants que venen roses i llibres. A Catalunya, les roses del País amb prou feines arriben al 20% de les necessàries. La resta han de ser importades, especialment dels països sud-americans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada